Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - محسن تولایی: برخوردهای خیابانی منجر به درگذشت جمعیتی از معترضان در شهرهای مختلف کشور پای وزیر کشور را قبل از همه به این حوادث باز کرد. جمعه ۲۴آبان‌ماه همزمان با اجرای طرح حمایت معیشتی و افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن در کشور، برخی شهرهای کشور شاهد ناآرامی‌ها و راهپیمایی‌های اعتراضی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامنه این اعتراضات در برخی شهرها یک هفته بعد نیز ادامه پیدا کرد و درنهایت با مداخله نیروهای امنیتی و انتظامی پایان یافت. با انتشار گزارش‌های متفاوت از آمار قربانیان این حوادث درخواست‌ها برای انتشار رسمی تعداد آسیب‌دیدگان و درگذشتگان از سوی دولت افزایش یافت. این آمار با وجود پیگیری‌های رسانه‌ای تا امروز اعلام نشده است. 

وزیر کشور که پس از حوادث آبان تا مرز استیضاح نیز پیش رفته بود، ولی به گفته علی مطهری طراح استیضاح، در آستانه انتخابات، این استیضاح متوقف شد؛ اول اردیبهشت‌ماه امسال بالاخره سکوت خود را شکست و گفت: «اتفاقات روی‌داده پس از افزایش قیمت بنزین نیازمند تحلیل مستقلی است که خودمان این تحلیل را داریم و گزارش و مستنداتمان را به تمام مسئولان نظام ارائه دادیم. آماده پاسخگویی درباره تصمیمات هستیم.» او در این فاصله یک گزارش محرمانه از ابعاد اجرای طرح گرانی بنزین به رئیس‌جمهور فرستاده بود و یک‌بار نیز در جمع اعضای کمیسیون شوراهای مجلس حضور پیدا کرده بود.

۶آذرماه۹۸ با بالاگرفتن انتقادها نسبت به اجرای طرح گرانی بنزین از سوی دولت، حسن روحانی، رئیس‌جمهور از مسئولیت مستقیم وزیر کشور در جریان این ماجرا خبر داده و با بیان اینکه نحوه و زمان اجرای سهمیه‌بندی بنزین به وزیر کشور و شورای امنیت واگذار شده بود، گفته بود: «به آنها گفتم که نحوه تبلیغات، برنامه‌ریزی و اجرای آن را خودتان مدیریت کنید. با صداوسیما هماهنگ باشید و هر زمانی را که مناسب دیدید، آن را اجرا کنید و تأکید کردم که حتی زمان اجرای آن را به من هم نگویید و خود من هم همزمان با مردم متوجه اجرای این طرح شدم.»

روحانی در همین سخنرانی معروف بود که اعلام کرد: «من هم مثل مردم صبح جمعه فهمیدم قیمت بنزین تغییر کرده.» رحمانی‌فضلی مهرماه سال۹۷ از سوی رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور منصوب شد و براساس همین حکم در موضوعاتی همچون اجرای طرح گرانی بنزین خواهان اختیار تام در این خصوص شده بود. رئیس شورای امنیت کشور هفته گذشته در پایان نشست ۲روزه خود با استانداران در وزارت کشور به مسئله افزایش قیمت بنزین و حوادث بعدی در آبان سال گذشته اشاره کرد و گفت: «بحث تغییر قیمت بنزین، یک رویداد بزرگ بود. همه مراحل تصمیم‌سازی‌ و تصمیم‌گیری درباره این موضوع در حوزه نظام و حاکمیت اتفاق افتاد و اجرای همه ابعاد آن نیز با نظارت کامل در سلسله مراتب نظام و حاکمیت، انجام شد.»

او گفته است: «در این موضوع، دستگاه‌های مختلف در چارچوب وظایف و مسئولیت‌هایی که داشتند، وظیفه خود را خوب انجام دادند، ولی با وجود این، آنچه رخ داد، برای همه ما حادثه غم‌انگیزی بود از این جهت که دشمنان از آن سوءاستفاده کردند و با تحریکاتی که انجام شد، اتفاقاتی افتاد که خواست هیچ‌کس نبود.»

آمار قربانیان، همچنان در انتظار اعلام

با وجود اعلام قبلی وزیر کشور درباره پاسخگویی نسبت به ابعاد حادثه، او در همایش استانداران نیز سخنی از تعداد قربانیان این حوادث به میان نیاورد. 

آذرماه سال گذشته حدود یک ‌ماه پس از حادثه یک اظهارنظر او درباره نحوه برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی با معترضان جنجال‌برانگیز شده بود. بعدها غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه نیز اعلام کرد مسئولیت اعلام آمار قربانیان بر عهده شورای امنیت کشور است که رحمانی فضلی مسئولیت آن را برعهده دارد.

او با بیان اینکه وزارت کشور به‌عنوان یک وزارتخانه حاکمیتی، مسئولیتی فراتر از تکالیف اصلی‌اش دارد و باید با هماهنگی با سایر نهادهای حاکمیتی در کشور باشد، گفت: «در این موضوع، دستگاه‌های مختلف در چارچوب وظایف و مسئولیت‌هایی که داشتند، وظیفه خود را خوب انجام دادند، ولی با وجود این، آنچه رخ داد، برای همه ما حادثه غم‌انگیزی بود. از این جهت که دشمنان از آن سوءاستفاده کردند و با تحریکاتی که انجام شد، اتفاقاتی افتاد که خواست هیچ‌کس نبود.» این در حالی است که دولتی‌ها تاکنون اقدامی درباره پاسخگویی نسبت به کشته‌شدگان این حوادث نداشته‌اند. رئیس‌جمهور در نشست خبری بهمن‌ماه سال گذشته خود با خبرنگاران در پاسخ به یک رسانه خارجی گفته بود مسئولیت اعلام آمار کشته‌شدگان با پزشکی قانونی است. صحبت‌هایی که مسئولیت آمار را بر گردن قوه قضاییه می‌انداخت، ولی چند روز بعد علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: «آمار دقیق کشته‌شدگان حوادث آبان‌ماه ظرف چند روز آینده از سوی یکی از دستگاه‌های مسئول اعلام خواهد شد.»

مجری ما هستیم

رحمانی فضلی در عین حال به نقش مجری‌ بودن وزارت کشور در پیاده‌سازی تصمیمات حاکمیتی اذعان کرد و بدون اشاره به کیفیت اجرای این تصمیمات، گفت: «هر تصمیمی که در دولت، مجلس یا قوه قضاییه برای اجرا در مناطق مختلف کشور گرفته می‌شود، اجرای آن بر عهده استانداران است و آنها نقش اجرایی، هماهنگی، همکاری و هم‌افزایی تلاش‌ها را بر دوش دارند.»

او در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در سال‌۱۴۰۰ بر لزوم فراهم‌کردن زمینه‌های مناسب برای مشارکت هرچه گسترده‌تر مردم در این انتخابات تأکید کرد.

رحمانی فضلی گفت: «رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس دولت و بالاترین مقام نهاد اجرایی در کشور باید با رأی بالای مردم انتخاب شود تا بتواند با قدرت وظایف خود را انجام دهد. مجلس شورای اسلامی نیز جایگاهی رفیع داشته و تضعیف آن به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی و مؤثر قابل‌قبول نیست.»

کد خبر 509687 برچسب‌ها عبدالرضا رحمانی‌ فضلی بنزین - وقایع آبان 98

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عبدالرضا رحمانی فضلی رحمانی فضلی قیمت بنزین اجرای طرح وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۷۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد

آفتاب‌‌نیوز :

محمدعلی زلفی‌گل در گفتگو با فارس در خصوص نوع برخورد پلیس آمریکا با دانشجویانی که معترض به نسل کشی رژیم اسرائیل هستند و مقایسه آن با برخوردی که پلیس ایران در اعتراضات سال ۱۴۰۱ داشت اظهار کرد: نوع برخورد ما نشان دهنده این است که جمهوری اسلامی برای علم و عالم و خانواده بزرگ و فهیم و فرزانه دانشگاهی جایگاهی خاص قائل است و بر همین اساس قانونی تصویب کرده که اجازه نمی‌دهد نیرو‌های امنیتی و نظامی وارد دانشگاه بشوند.

این در حالی است که در جریان اعتراضات دانشجویی در ایران نیز همواره برخوردهای تندی با معترضان می شود. سال گذشته نیز بسیاری از دانشجویان بازداشت، تعلیق و یا اخراج شده اند.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری یادآور شد: عملکرد ما به دلیل آن است که برای جامعه دانشگاهی و علم و عالم جایگاه خاصی قائل هستیم و دیدید در سال ۱۴۰۱ که اعتراضات سه ماه طول کشید به جای اینکه پلیس وارد دانشگاه شود شخص وزیر علوم وارد دانشگاه شد.

زلفی گل افزود: در بحبوحه حوادث سال ۱۴۰۱ خودمان وارد دانشگاه صنعتی شریف شدیم و به میان دانشجویان رفتیم و صحبت‌های آن‌ها را شنیدیم و مدیریت کردیم.

وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به تناقض رفتار کشور‌هایی که خود را مهد آزادی می‌دانند گفت: در دانشگاه‌های کشور‌هایی که مدعی مهد آزادی هستند می‌بینیم که با دانشجو و استاد چگونه برخورد می‌کنند و در حوادث اخیر دانشگاه‌های آمریکا دیدیم که آزادی لگدمال شد و چگونه با دانشجویان برخورد کردند.

وزیر علوم در ادامه افزود: دانشگاهیان ما چنین رفتار‌هایی را می‌بینند و به داشتن آزادی در دانشگاه‌های خودمان افتخار می‌کنیم.

زلفی گل تصریح کرد: دانشجویان و دانشگاهیان ایران اسلامی از دانشجویان و دانشگاهیان سایر کشور‌ها که به ندای وجدان خود پاسخ دادند و در قبال نسل کشی صهیونیست‌ها حساسیت به خرج می‌دهند تقدیر و تشکر می‌کند و یقیناً سازمان‌های بین‌المللی در مورد چنین خواسته‌ای از سوی قشر فرهیخته دانشجو و دانشگاهی تمکین خواهد کرد و صدای اعتراضات دانشجویان را خواهند شنید.

 وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: امروز هم خواهیم دید که در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های کشور برنامه‌هایی خواهند داشت و با دانشگاهیانی که با مظلومان فلسطینی همدردی کردند مکاتبه خواهد شد و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم و یقین داریم که چنین حرکت‌های دانشگاهی در مقابله با رژیم ظالم صهیونیستی نتیجه بخش خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه
  • تپش؛ روایت مهمترین حوادث روز
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد
  • مرگ ۱۷۸ نفر در حوادث هفته گذشته در کشور/ بیش از ۱۳۰۰ تن مصدوم شدند
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود