Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی به  اخبار و گزارش های رسانه های خارجی نشان می دهد  که چهار محورعمده و مورد توجه در مطالب منتشره آنها عبارتند از: تلاش برای "به روزرسانی اخبار آبان ماه به مدد سابقه های خبری"، نتیجه گیری  دلخواه به واسطه " تلفیق عقاید مردم با نظرات بیگانگان"، "وجه تشابه اعتراض‌های تازه و قدیمی از نگاه این رسانه ها"و در نهایت " طرح درخواستی دیگر بعد از توقف اجرای حکم اعدام " ؛ که در ادامه هر کدام ازاین محورها به تفکیک مورد بررسی قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به روزرسانی اخبار آبان ماه به مدد سابقه های خبری

بررسی  خط خبری برخی رسانه های خارجی نشان می دهد،  چاشنی  بیشتر اخبار آنها چه در موضوع اعدام و چه در تجمع ها ، با سابقه هایی  هدفمند و مفصل از اعتراضات آبان ماه همراه می باشد. به عنوان نمونه بی بی سی  فارسی دریکی از خبرهای خود چنین می نویسد:" اعتراضات آبان ماه در پی گران شدن بهای شبانه بنزین برای چند روز در شهرهای سراسر ایران جریان داشت که با سرکوب خونین مواجه شد. از جمله سازمان عفو بین الملل کشته شدن ۳۰۴ نفر را در آن اعتراضات توسط نیروهای امنیتی تایید کرده است."

صدای آمریکا هم در بیشتر اخبار و گزارش های خود یادآوری هایی از حوادث آبان داشته است.  این رسانه در یکی از خبرهای خود آورده است که" آبان‌ماه گذشته مردم در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به گران شدن ناگهانی بنزین به خیابان آمدند. به نوشته خبرگزاری رویترز، با دستور خامنه‌ای حدود ۱۵۰۰ نفر از معترضان کشته شدند. حکومت ایران عوامل سرکوب را مجازات نکرد و به جای آن معترضان را بازداشت و محکوم کرد."

برخی نیز همچون رادیو زمانه پا را فراتر گذاشته و چنین نوشتند"ادامه موج گسترده اعتراضات مجازی با هشتگ «اعدام نکنید» در توئیتر فارسی، به یادآوری قتل‌ها و اعدام‌ها و شکنجه‌ها و حوادثی رسیده که طی چهار دهه گذشته در تاریخ جمهوری اسلامی به‌عنوان «جنایات حکومت» ثبت شده است".

جریان سازی رسانه های خارجی به مدد تکرار سابقه هایی از قبیل نمونه های ذکر شده تلاش در یادآوری حوادث آبان گذشته  و حتی چند دهه اخیر را دارند. ایران اینترنشنال ، رادیو فردا ، رادیوزمانه، رادیو فرانسه  و دویچه وله  تنها چند نمونه از این رسانه ها می باشند که این رویه را دنبال کرده اند.

تلفیق عقاید مردم با نظرات بیگانگان برای رسیدن به نتیجه دلخواه

  همراه شدن مردم به منظور مخالفت با اعدام این سه معترض محوردیگری که در دستورکار این رسانه ها قرار دارد. مردمی که "علی ربیعی" سخنگوی دولت درباره آنها می گوید: "در میان همه آنهایی که خواستار توقف اعدام آن متهمان بودند، شاهد همصدایی تعدادی از هنرمندان و فعالان اجتماعی خوشنام هم بودیم که نه تعلق سیاسی به حزب و جناحی دارند و نه به فکر انجام یک عمل سیاسی بودند و شاید فقط از سر نگرانی ملی به این مجازی پیوسته باشند."

جریان رسانه ای بیگانه امابا بزرگ نمایی و تلفیق مخالفت های مردمی در ایران با برخی اظهارات مقامات کشورهای دیگر سعی در همسو نشان دادن عقاید این دو گروه را دارد. در بخشی از خبر بی بی سی دراین باره می خوانیم: " این کارزار به شبکه های اجتماعی محدود نبود و برخی چهره‌های شناخته شده فرهنگی، هنری و سیاسی هم این درخواست را مطرح کردند و همچنین در روز پنجشنبه(۲۵ تیرماه) در صفحه اول چند روزنامه چاپ تهران انعکاس داشت.دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم با همین هشتگ به زبان فارسی توییت و از این کمپین حمایت کردند.  وزیر امور خارجه سوئد هم از تایید حکم اعدام این سه نفر ابراز نگرانی و تاکید کرد که سوئد قویا با مجازات اعدام در هرزمان و هر شرایط مخالف است.  کوفورد، وزیر امور خارجه دانمارک نیز خواستار بازبینی این حکم شد و از صدور حکم اعدام برای این سه نفر عمیقا ابراز نگرانی کرد."

بررسی بیشتر رسانه های بیگانه  حاکی از آن است که  این رسانه ها درصدد  بزرگ نمایی و تکرار  واکنش های برخی مقامات خارجی در برابر  این حکم بوده اند. آن ها سعی در برگرداندن واکنش طبیعی و آرام مردم به سمت مخالفت هایی جنجالی در جهت اهداف خود بوده اند.

وجه تشابه اعتراض‌های تازه و قدیمی از نگاه رسانه های بیگانه

رسانه های مورد بررسی  تجمع مردم  بهبهان و چند شهر دیگر را با قرار دادن در کنار اعتراض های آبان ماه گذشته ، بازتاب دادند.  صدای آمریکا به نقل از نشریه اکسپرس چنین نوشت:" حاکمان مذهبی ایران سراسیمه در تلاش برای پیشگیری از احیای دوباره اعتراضات مردمی ضد حکومتی نوامبر سال پیش [آبان ۱۳۹۸] هستند، که بیش از هزار نفر طی آن جان خود را از دست داده اند.صدای آمریکا نیز با  به فیلم، عکس، و مشاهدات ار سالی مخاطبان از تجمعات اعتراضی و جو امنیتی در شهرهای بهبهان، شیراز،‌ رشت و اصفهان خبر داده بود. ضمن این که همزمان با اعتراضات بهبهان اینترنت استان خوزستان قطع شد."

رادیو زمانه نیز دست به مقایسه زده که در این جا به آن اشاره می شود: "شهرستان بهبهان در استان خوزستان صحنه اعتراض‌های مردمی مشابه اعتراض‌های آبان ۹۸ بود. حکومت نیز در واکنشی مشابه شماری از معترضان را بازداشت، و اینترنت خوزستان را قطع کرد".

بی بی سی نیز چنین نوشت:" روز پنجشنبه گزارش‌های مختلف حاکی از جو امنیتی و حضور سنگین ماموران در چند شهر ایران، از جمله تهران و همچنین تبریز، ارومیه و شیراز بود. در بهبهان هم شبانه تجمعی برگزار شد که با شعارهای تند ضدحکومتی همراه بود.روز جمعه برای چهارمین روز متوالی کارزار اینترنتی مخالفت با اعدام در شبکه‌های اجتماعی فارسی‌زبان  نیزادامه دارد."

توقف اجرای حکم اعدام  و طرح درخواستی دیگر

بی بی سی روز گذشته در حالی که خبر توقف اجرای حکم اعدام سه متهم اعتراضات آبان ماه را منتشر کرد، مطالبه ی دیگری به نقل از کاربران توییتری مطرح کرده و نوشت:" شماری از کاربران توییتر در واکنش به این خبر از توقف اجرای حکم ابراز خوشحالی کرده‌اند هرچند تاکید کرده‌اند که آنان خواستار آزادی این سه نفر هستند نه فقط توقف اجرای حکم."

ایران اینتر نشنال نیز نوشت:"اجرای این حکم نیز تا زمان رسیدگی دوباره متوقف و در صورت تایید نشدن دوباره از سوی شعبه تعیین شده جدید در دیوان عالی کشور لغو خواهد شد."

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توقف اجرای حکم رسانه ها حکم اعدام آبان ماه بی بی سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۰۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • آمریکا بعد از جنگ ویتنام چنین اعتراضانی ندیده است/ ادامه اعتراضات تا توقف کشتار در غزه
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است