Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@09:41:03 GMT

تداوم مجادله بر سر اعتراضات آبان ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۹۰۰۲

تداوم مجادله بر سر اعتراضات آبان ۹۸

آفتاب‌‌نیوز :

دیروز معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بعد از قریب ده ماه دوباره درباره آبان 98 سخن گفت و سخنان رئیس جمهوری را تکذیب کرد. روز گذشته حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در نشست خبری و در پاسخ به سوال فارس در مورد ‌این‌که برخی نمایندگان مجلس معتقدند در دولت تدبیر و امید بحران‌های اجتماعی و کارگری افزایش یافته و مسئولان هم علی‌رغم اعتراضات در بین مردم معترض حضور‌ نمی‌یابند، گفت: «در دولت یازدهم کمترین بحران‌های اجتماعی را داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال۹۶ اتفاقاتی در کشور رخ داد که منجر به افزایش بحران‌ها شد‌. ریشه‌های بحران به مسائل اقتصادی، سیاسی باز می‌گردد و ریشه برخی مسائل، خارج از کشور است‌ و بحران‌ها‌‌ تک‌علتی نیست.»

ذوالفقاری تاکید کرد: «مستندات مکتوب وقایع سال۹۶ و ۹۸ و ریشه‌‌های ایجاد آن وجود دارد. شورای امنیت‌‌ وقایع آبان۹۸ را پیش‌بینی کرده بود و نظر ما این بود که قیمت بنزین تک‌نرخی و ۱۵۰۰ تومان باشد. پیش‌بینی اعتراضات را هم کرده بودیم. ما پیامدهای اجتماعی اجرای طرح افزایش قیمت بنزین را پیش‌بینی کرده بودیم. قرار بود سال گذشته قیمت گازوییل افزایش یابد که ما گفتیم این کار شدنی نیست‌.

درخواست کردیم قبل از اجرای طرح، مسئولان مزایای طرح را برای مردم توضیح دهند، اما معتقد بودیم زمان اجرای طرح اعلام نشود تا مردم به پمپ بنزین‌ها نروند. در ساعات اولیه اجرای طرح، مشکلی وجود نیامد اما از ظهر جمعه برخی مسئولان داخل کشور با توئیت و حضور در فضای مجازی سخنانی گفتند که مستندات آن وجود دارد و یک گروه از خارج کشور اقداماتی آغاز کردند و عده‌ای از مردم هم اعتراض کردند و بعد حوادث دیگری رخ داد.» معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان ‌این‌که گزارش‌های مستند و مکتوب این وقایع وجود دارد، اظهار کرد: «آنها که گفتند تا روز جمعه نمی‌دانستیم، مستنداتش وجود دارد که چه ساعت و چه روزی و توسط چه کسی به آنها گفته شده است.» به نظر‌‌ می‌رسد مخاطب این سخنان ذوالفقاری کسی جز رئیس جمهوری نیست.

حسن روحانی آذرماه 98 در واکنش به افزایش قیمت بنزین و اعتراض‌های مردمی گفته بود: «من هم صبح جمعه فهمیدم قیمت تغییر کرده، چون به شورای امنیت کشور واگذار کرده بودم البته قیمت در سران سه قوه مصوب شده بود.» این وضعیت درحالی است که دو هفته پیش هم حسام‌الدین آشنا در کانال تلگرامی خود متن گفت‌وگویش با مجله اندیشه پویا را منتشر کرد که در شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی واکنش‌های زیاد به دنبال داشت. آشنا، در گفت‌وگو با این نشریه درباره اعتراضات آبان‌ماه سال گذشته، با اشاره به این که «در مورد کشته‌شدگان، اعداد متفاوتی به رئیس جمهور اعلام می‌شود»، ادامه داد: «نیروی انتظامی یک چیز می‌گوید، وزارت کشور چیز دیگری می‌گوید، وزارت بهداشت و درمان هم عدد دیگری را می‌گوید.» او با تاکید بر این که «حرف ‌‌رئیس‌جمهور در نهایت این است که پزشکی قانونی باید اعلام کند»، گفت: «منظورش این است که مسئولیت این کار با قوه قضائیه است.» آشنا همچنین گفت: «هیچ نهادی مسئولیت مستقیم تیراندازی را نپذیرفته است. رئیس جمهور هم هیچ گزارشی از این ماجرا ندارد. قطعا رئیس جمهور کسی نیست که گفته باشد مردم را بکشید.» این اظهارات در حالی است که اواسط خردادماه، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، به طور ضمنی کشته‌شدن دست‌کم‌‌ ۲۲۵ نفر از مردم معترض در جریان اعتراضات آبان را تایید کرد و ۱۲خرداد مجتبی ذوالنور، نماینده مجلس شورای اسلامی ادعا کرد که در جریان این اعتراض‌ها، «۲۳۰ نفر کشته شده‌اند».

مشاور روحانی همچنین درباره اعتراضات دی ‌ماه ۹۶،‌‌ گفت پس از این اعتراضات تاثیر زیادی در محافظه‌کار شدن روحانی و نگرانی او برای کلیت نظام داشت.

او ادامه داد: «حوادث دی ماه سال ۹۶، ویژگی‌های بسیار متمایزی از حوادث سال‌های ۶۰‌‌ و ۷۸ و حتی ۸۸ داشت. در دی ‌ماه ۹۶ آقای روحانی متوجه شد که مخالفان دولت او تا چه مقدار ظرفیت مواجهه با او را دارند و برای ضربه زدن به دولت تا کجا حاضرند پیش روند.» مشاور روحانی بدون ذکر نام خاصی ادامه داد، ‌‌رئیس جمهوری اسلامی «آنجا بود که متوجه شد انتخابات برای برخی رقیبان و رقیب‌سازان تمام نشده است و آثار و تبعات مبارزات انتخاباتی ادامه دارد. بعد از دی ماه ۹۶ آقای روحانی دیگر آدم قبل از دی ماه ۹۶ نبود.» در دی ماه ۹۶، اعتراضاتی به وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران در حدود صد شهر اتفاق افتاد که در این اعتراض‌ها تعدادی از شهروندان کشته و تعدادی هم بازداشت شدند.

صحبت‌های آشنا بی‌پاسخ نماند. روح‌الله جمعه‌ای مشاور وزیر کشور در واکنش‌‌ به ادعای حسام‌الدین آشنا که طی مصاحبه با ماهنامه‌‌‌ای از نبود آمار دقیق کشته‌های آبان‌‌ ۹۸ سخن گفته است، اظهار کرد: «وزیر کشور گزارش تفصیلی و کارشناسی از علل وقوع، شرح کامل واقعه و آسیب‌شناسی دقیق حوادث آبان ماه و عملکرد بخش‌های مختلف درگیر در ماجرا را به تمامی مقامات و مسئولان ذی‌ربط از جمله رئیس جمهور ارائه داده است.» اما جدای از همه این صحبت‌ها، آنچه که در ظاهر (اظهارنظرهای غیردقیق، بدون کارشناسی و آشفته) به نظر می‌رسد، این است که افزایش قیمت بنزین در آبان ماه گذشته در یک بی‌نظمی مفرط و در اوج اختلافات مسئولان رخ داده که حالا هر کدام به تلافی آن روز اظهارنظرهای متفاوت و بعضا عجیب و غریب دارند. این صحبت‌های مسئولان نشان از این دارد حالا که دولت رو به پایان است ما هم حرف خودمان را بزنیم. آنها نمی‌دانند که اظهارنظر درباره واقعیت‌های این ماجرا برای مردم چقدر مهم است که هر بار تکه‌ای و گوشه‌ای از آن را به بهانه یک موضوع افشا می‌کنند. حالا سوال این است که چرا آقای ذوالفقاری همان روز که رئیس جمهوری این حرف را زد، پاسخش را نداد؟

منبع: روزنامه همدلی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اعتراضات آبان ۹۸ دولت روحانی رئیس جمهوری وزارت کشور قیمت بنزین رئیس جمهور اجرای طرح بحران ها ماه ۹۶ دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۹۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟

یک عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی، گفت: ریزش نرخ ارز همچنان ادامه‌دار خواهد بود و حتی احتمال می‌رود که به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگردد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رامین پولادرگ» عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند فعلی بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن اظهار کرد: افزایش چند روز اخیر نرخ ارز صرفاً متاثر از وقایع سیاسی بود و هیچ علت اقتصادی در وقوع آن نقش نداشت. در حال حاضر قیمت دلار در بازار غیر رسمی رو به کاهش است.


این عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: با توجه به کاهش تنش‌های سیاسی و همچنین با در نظر گرفتن این احتمال که دیگر هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد، انتظار می‌رود که کاهش نرخ ارز همچنان ادامه داشته باشد و حتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم برگردد. در حال حاضر شرایط فعلی بازار این گزاره را به شدت محتمل کرده است.


وی همچنین درباره مدیریت بانک مرکزی در حوزه ارز گفت: عملکرد این نهاد از همه جهات مثبت و قابل قبول است، زیرا جهش یکباره نرخ ارز در بازار غیررسمی درست در شرایطی رخ داد که کنترل آن کاری بسیار سخت محسوب می‌شد. در طول ادوار گذشته هر زمانی که تنش‌های سیاسی فروکش می‌کرد، روند کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی با سرعت آهسته‌ای انجام و یا در محدوده بالایی متوقف می‌شد، اما اکنون این موضوع تکرار نشده و ریزش قیمت دلار در بازار غیررسمی همچنان ادامه دار است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار ارز ، قیمت ارز ، نرخ ارز ، بازار غیررسمی ارز ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9j

دیگر خبرها

  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • تداوم اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا/ پلیس ۱۰۰ نفر را در بوستون دستگیر کرد
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت؛ تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد